6 saker att tänka på när du köper ett elcigg startpaket

Om du byter från ett konventionellt cigarettmärke till e-cigarett, eller byter över från ett annat elciggmärke, ger ett startpaket dig de flesta av de tillbehör du behöver för att komma igång. Dessa startpaket varierar i funktion och pris, men innehåller vanligtvis ett batteri som används för att driva elciggen, en fullständig instruktionsguide och en laddare. Ibland innehåller den även en liten flaska e-vätska i vald smak, eller ett förvaringsfodral, som kan användas för att skydda din utrustning och göra den lättare att bära med sig.

1. Bedöm om ett startpaket är värt pengarna

När du letar efter ett startpaket, ta reda på exakt vad du får för pengarna. Ett startpaket kan ibland spara dig mycket pengar, speciellt om du skulle köpa de inkluderade komponenterna var för sig. Andra gånger kan det visa sig bli dyrare, särskilt om du köper ett startpaket med tillbehör som du troligtvis inte kommer att använda, till exempel ett extra batteri eller billaddare. Gör upp en budget och försöka köpa ett startpaket efter den. Ett startpaket kan också vara en fin gåva till en familjemedlem eller vän som har beslutat sig för att prova röka elcigg för första gången.

2. Välj ett långverkande batteri med lång livslängd

Ett batteri följer vanligtvis med startpaketet, vilken används för att driva enheten och, beroende på produkten, har en LED-lampa som meddelar dig när batteriet behöver laddas. Hur ofta du måste ladda batteriet beror på hur mycket ånga som genereras från elciggen, och hur ofta du använder batteriet. En full laddning kan ge dig upp till tre dagars användning, men återigen, beror detta på den produkt du väljer. Välj ett batteri som räcker länge innan det kräver laddning.

3. Bestäm hur du vill ladda batteriet

Välj ett startpaket som innehåller det laddningsuttag som är mest praktiskt för dig. Till exempel, inkluderar en del startpaket en USB-laddare, medan andra har en väggadapter. Dyrare startpaket kan inkludera båda, samt en billaddare. USB-laddare och väggadaptrar har olika funktioner, så välj den typ av laddare som gör att du kan ladda batteriet på det sätt som passar dig bäst. En USB-laddare kan vara användbar om du behöver ladda batteriet när du är borta hemifrån, till exempel under arbetsdagen, om du använder en bärbar dator eller datorn på kontoret. Med en väggadapter kan du ladda batteriet hemma utan att behöva slå på datorn, vilket kan vara mer praktiskt om du snabbt behöver ladda din elcigg. Både USB-laddare och väggadapter är tillräckligt små för att ta med sig när man är ute på språng, och får lätt plats i handväskan – perfekt om du behöver ladda batteriet när du är hemifrån.

4. Välj smak på e-vätskan

Ibland innehåller startpaketet en liten flaska med e-vätska i vald smak. Du har möjlighet att välja mellan ett stort antal olika smaker, bland annat mentol och tobakssmaker, som har framställts för att replikera smaken som du kanske är van vid om du har rökt vanliga cigaretter innan. Det finns ett antal andra sorter, inklusive fruktsmaksatta e-vätskor och mer exotiska smaker som till exempel tuggummi och kaffe.

5. Fundera på om du behöver ett förvaringsfodral

Ibland ingår ett förvaringsfodral i startpaketet, eller så kan det köpas separat. Fodralen kommer i en mängd olika mönster och färger, och skyddar din elcigg och hindrar den från att ta skada.