Användning av elektroniska cigaretter för att sluta röka

Att göra sig kvitt cigaretter är ett hemskt påfrestande jobb och för vissa kan det visa sig vara omöjligt. Ett flertal hjälpmedel har tagits fram, men framgångssiffran har hittills varit låg. Från nikotinplåster till användning av tuggummi, det slutar i de flesta fall med att rökarna går tillbaka till sina ursprungliga vanor. Detta betyder inte att det saknas dokumenterade framgångsrika fall med dessa metoder. Men en e-cigarett, som under åratal i stort sett har befunnit sig i skymundan, dyker nu upp som ett alternativ för att öka framgångssiffrorna med rökavvänjning.

Så vad är dessa elektroniska cigaretter och hur fungerar de?

Det första som är viktigt att notera är att de innehåller en minimal del av de cancerframkallande ämnen som finns i vanliga cigaretter, vanligtvis en tusendel. De enheter som används är batteridrivna och ser ut som cigaretter med undantag av en nikotinfylld ånga som inhaleras av rökaren. Deras framgång har krediterats införlivandet av viktiga aspekter som bidrar till att människor röker, men som har förbisetts av tidigare hjälpmedel som tagits fram för att hjälpa rökare att sluta.

De kan komma med nikotin eller utan nikotin, där cigarrer med nikotin har en högre framgångssiffra i att trappa ner eller sluta helt med rökning. De studier som hittills har gjorts tillför en viss betydelse till beroendet av icke-nikotinrelaterade aspekter i samband med rökning, vilket därmed bevisar framgången även för cigarrer utan nikotin.

Cigarrerna är inte ett botemedel i sig, men med en villig attityd, stöd och användning av cigarrer, kan vanan reduceras och med tiden elimineras helt. Som med andra metoder, är det även nödvändigt med stöd för att det ska lyckas. På grund av teknologiska framsteg, behöver detta inte vara i form av ett fysiskt stöd. Det kan även fås via sociala medier och stödgrupper där ett flertal problem kan dryftas.

Forskning om användning av e-cigarrer pågår med olika företag på olika platser. Detta i kombination med kampen för att få cigarrerna erkända eller kategoriserade som läkemedel, har bidragit till ett ökat av intresse för cigarrerna som redan har använts av människor i årtionden. I England till exempel, kämpar CN Creative för kategorisering av e-cigarrer som medicin, vilket skulle kunna rädda liv. Dess senaste innovation, Nicadex, är färdig att presenteras för myndigheterna för att godkännas och därefter säljas som ett receptbelagt hjälpmedel som en del av nikotinterapin. Detta kan dock bara ske om cigarren är godkänd.

Cigarrerna kommer i olika smaker från banangrädde till äpple, från bayersk kräm till äppelpaj, björnbär och björnbärschoklad, listan kan göras lång. Smakerna möjliggör för olika användare att välja olika smaker enligt deras smak och preferenser. De ger till och med möjlighet att skapa sin egen smakvariant och att kombinera två olika smaker. Ett företag som säljer elektroniska cigaretter erbjuder nödvändigtvis inte olika smakalternativ och du kan behöva införskaffa dessa smaker någon annanstans.

En av de största fördelarna med dessa cigaretter är bristen däri av de cancerframkallande ämnen som är ansvariga för cancer hos ett flertal rökare. De innehåller heller inte höga mängder nikotin som har beroendeframkallande effekter på användare av vanliga cigaretter. De har ingen lukt och för därför inte med sig några negativa effekter för de icke-användare som befinner sig i närheten av den som använder den. Detta innebär också att de minskar miljöföroreningar som är ett stort problem idag.

Med dessa typer av fördelar och deras prisvänlighet, är det oundvikligt att deras användning inom kort kommer att öka. Flera företag erbjuder även rabatter och gratis provenheter till sina kunder. Det kan bara bli bättre med nya cigarettdesigner som ständigt dyker upp. Den pennliknande formen sprider sig snabbt och andra konstruktioner är under utveckling för lansering framöver.

Slutsats.

Om plåster inte fungerade för dig eller om tuggummi inte minskade suget efter cigaretter, behöver du kanske ändra taktik och prova denna fantastiska produkt. Den är sundare och ger dig en chans att generellt förbättra ditt liv och livet för dina nära och kära. Det kommer även att spara dig pengar, pengar som du kan använda för andra bättre ändamål. Elektroniska cigaretter är tillgängliga online från olika leverantörer. Leta upp en nära dig och prova den – kanske blir du positivt överraskad av deras slagkraft.