Att röka och sluta röka har omdefinierats med elektroniska cigaretter

Att röka tobak är en trevlig aktivitet för miljontals människor. Det är ofta en vana djupt rotad i vår dagliga existens, en källa till tröst, stimulans och avkoppling. Nikotinet som finns i cigaretter levererar en tillfredsställande kick och skämmer bort sinnena. Alla rökare – unga som gamla, storrökare eller feströkare, är alla förtrogna med suget efter en cigarett – och njutningen i att tända en och dra ett djupt bloss. Likaledes, är även de svåra abstinenssymtomen kända – fysiska och psykiska – om den regelbundna dosen inte intas. Det är dessa symtom på obehag, oro och ångest som gör det till en prövning att sluta röka, en påfrestning inte många är modiga och engagerade nog att ta sig igenom.

Du behöver inte bli sjuk av en e-cigarett.

Svårigheterna med att bryta rökvanan är välkända, och det har forskats och publicerats en hel del kring ämnet. Folk som upprepade gånger försöker att sluta och misslyckas, återvänder till nikotinberoendet under bördan av omständigheterna och förtrogenheten med de tusentals etablerade familjära vardagsrutinerna och situationerna. Rökning som en ritual smyger sig in och biter sig fast i de dagliga ritualerna med måltider, arbete, sociala sysslor, underhållning. Vi röker med vänner och på egen hand, för att fira en framgång eller för att hantera ett misslyckande. Vi röker med en kopp kaffe, för att hantera stress, för att lindra tristess. Vi införlivar rökning på välbekanta miljöer, till exempel hem- eller arbetsmiljön, och vi introducerar den till okända platser för att hjälpa oss att känna oss bekväma. När en sådan automatisk, integrerad del av strukturen i vår dag (eller natt) tas bort kan vi känna oss vilsna, desorienterade, och plötsligt ogynnsamma i allt vad vi företar oss.

De elektroniska cigaretterna utgör en av de bästa och mest effektiva strategierna för rökare som vill bryta vanan. De innehåller ingen tobak och ingen tjära och kan användas i stället för vanliga cigaretter när begäret gör sig påmint. Ångan spetsad med nikotin mättar helt hungern efter nikotin på ett angenämt sätt utan någon av de skadliga effekterna på kroppen som är relaterade till tobak. Du kan faktiskt hålla i en cigarett och inhalera – och dessa är invanda gester och kroppsaktiviteter som rökare saknar enormt när de begagnar de traditionella metoderna för att sluta med tobak. Det är enkelt och smärtfritt att använda ångcigaretter – de lindrar svårigheterna med abstinensbesvär och bieffekter, och erbjuder stöd – ett enkelt och elegant svar på ett flera decennier gammalt problem.

De främsta fördelarna med ångcigaretter:

1. Hälsa

Rökning är förknippad med många hälsorisker. På grund av detta är det många rökare som försöker, har någon gång i sitt liv försökt eller kommer att försöka sluta, vanligtvis med varierande och, tills nyligen, en något oförutsägbar grad av framgång. Ångcigaretter är ett nytt kraftfullt verktyg som kan användas i kampen mot tobak. De varierar i styrka och kan anpassas till olika steg i rökavvänjningsprocessen. De producerar ingen sekundär rök och utgör ingen risk eller störning för andra människor. De utgör ett hälsosamt alternativ, inte bara för rökarna själva utan också för deras familj och vänner.

2. Tillfredsställelse

Ångcigaretter innehåller nikotin, som är det ämne associerad med de behagliga effekterna av rökning. Mängden varierar, men motsvarar den halt som finns i antingen standard- eller lightcigaretter. Detta bidrar till att bryta rutinen enkelt och smärtfritt, och garanterar en smidig övergång till en sundare, giftfri och tobaksfri vana. Vätskan i filtret kan vara smaksatt efter önskemål, vilket ger variation och nya smakupplevelser. Den tobaksfria enheten erbjuder omedelbara hälsofördelar samtidigt som känslan av att röka bevaras fullt ut. Inhalering av ånga från e-cigaretten återger en välbekant känsla, och att hålla i den upprepar rörelsen av att föra en cigarett till munnen, något som rökare finner angenäm och lugnande.

3. Billigare pris

Rökning är i grunden en dyr vana, som uppgår till betydande kostnader genom åren. I jämförelse, utgör ångcigaretter ett mycket billigare och ekonomiskt rimligt alternativ.

4. Praktiska

Ångcigarettenheter fungerar med ett laddningsbart batteri och kan därför användas om och om igen, så länge som batteriet laddas. De är lätta att underhålla genom att sätta i ett nytt filter eller fylla på det existerande.

Dessa är bara några av anledningarna till att välja elektroniska cigaretter som en metod för att bryta rökvanan och påbörja en sundare livsstil. Deras högteknologiska funktioner gör dem till ett verkligt modernt hjälpmedel, en enhet som hör hemma i nuet och framtiden, och utan tvekan kommer att fortsätta att spela en viktig roll i våra liv.