El-cigaretter – Det hälsosammare alternativet

Elektroniska cigaretter, mer kända som el-cigaretter eller en e-cigarett, använder nikotin eller smakämnen men ingen tobak, i ett försök att minska kostnaderna och minska de skadliga effekterna av rökning

El-cigaretter är en relativt ny uppfinning, som ursprungligen uppfanns på 1960-talet i USA, men har bara varit ute på marknaden sedan 2004, då den först marknadsfördes i Kina av Ruyan. De lanserades internationellt år 2007 och har sedan dess snabbt ökat i popularitet på grund av dess långa hållbarhet och avsaknad av tobak. Under 2013, har flera företag över hela världen börjat träda in på denna marknad och e-cigaretterna kommer med all säkerhet att öka i popularitet.

Den här enheten använder ett inbyggt värmeelement tillsammans med nikotin eller någon smaktillsats som hettas upp till ånga och simulerar effekten av rökning. De är ofta utformade för att se ut precis som traditionella cigaretter, och försöker erbjuda samma njutning, men utan tobak. Några av dem är till och med formade som en cigarett. De är ofta batteridrivna och har en lång livslängd.

Den elektroniska cigaretten används som en vanlig cigarett.

Cigaretten inhaleras och detta leder till att smaksatt nikotinlösning upphettas och sedan avdunstas. Några av dessa cigaretter går så långt i att simulera traditionella cigaretter, att de även har en LED- lampa i spetsen som tänds när man inhalerar i den. Du får en rökupplevelse utan att röka.

Alla möjliga sorters människor använder idag el-cigaretter.

Rökare som vill sluta med traditionell rökning, icke-rökare som vill prova på, men inte är intresserade av att prova en tobakscigarett, människor som är sociala rökare och vill ha ett mer hälsosamt alternativ till traditionell rökning, är alla dem som attraheras av e-cigaretter utav olika anledningar.

Att röka el-cigaretter har många viktiga fördelar jämfört med att röka traditionella cigaretter.

En väsentlig fördel är att det inte finns någon ingen lukt som irriterar passiva rökare. Detta gör att rökare känner sig mindre ovälkomna i olika sammanhang. I de flesta länder är e-cigaretter tillåtna på offentliga platser, till skillnad från traditionella cigaretter.

En annan fördel är att även icke-rökare kan röka el-cigaretter med smaksatt vätska istället utan nikotin. För dem som är intresserade av att experimentera, finns det ett fantastiskt utbud av smaker, som choklad, tuggummi, karamell, osv.

En mycket viktig aspekt för alla rökare är kostnaderna involverade i rökning.

Med el-cigaretter, kan dessa kostnader minskas betydligt. Det finns ett stort utbud av olika produkter, med priser som börjar på runt $ 60 upp till $ 200. Men med tanke på att detta är en återanvändbar produkt och allt man behöver göra är fylla på med patroner, visar det sig på lång sikt bli en lägre kostnad.

El-cigaretter utgör heller ingen brandrisk med glömda, tända cigarettstumpar, och det minskar risken för faror. Eftersom det inte finns någon tobak inblandad, minskar även hälsoriskerna betydligt. Dessutom har det genomförts tester som har visat att användning av el-cigaretter kan hjälpa till att minska rökning av vanliga cigaretter utan de fruktade abstinensbesvären. Även om det inte har hunnits genomföras några strikt kontrollerade tester, är detta ett spännande nytt koncept som vi kan se fram emot att forska om och bruka som ett medel mot cigarettrökning.