Elektroniska cigaretter. Sociala och hälsofördelar med att röka ångcigaretter.

På grund av lagstiftning som har implementerats de senaste åren har människor som tyckt om att röka begränsats till särskilda områden där de är tillåtna att röka. Det är nu förbjudet att röka i offentliga byggnader som restauranger, barer och andra nöjesställen. Rökförbudet har även nått privata klubbar. Dessa restriktioner har gjort att fler och fler människor har valt att vända sig till elektroniska cigaretter, även kända som e-ciggarett, så att de kan njuta av en rökstund utan att bryta mot lagen.

En gång i tiden socialt accepterade, betraktas rökare nu som samhällets paria.

Över åren har farorna med rökning kommit till allmänhetens uppmärksamhet, och under många år har människor som är beroende av nikotin letat efter ett sätt att bryta rökvanan. De har försökt med tuggummi, plåster och även hypnosterapi, ofta utan framgång. Så behovet av ett alternativ till traditionella cigaretter framstod alltmer som en nödvändighet.

Den alternativa enheten skulle då behöva eliminera de uppenbara hälsoriskerna förknippade med rökning, samtidigt som den tillät rökaren att uppleva tillfredställelsen av att röka en traditionell cigarett. Detta alternativ skulle behöva erbjuda rökaren inte bara ett substitut för cigaretter för dem som vill fortsätta med vanan, men också erbjuda ett stöd till dem som vill sluta röka helt och hållet. Elektroniska cigaretter har utvecklats för att uppfylla alla dessa krav.

Även kända som ångcigaretter, producerar e-cigg ett luktfritt moln av ånga som avdunstar inom några sekunder. Dessa ger rökaren den fysiska upplevelsen av att hålla i en cigarett, utan att behöva andas ut ett giftigt moln av rök. Rökaren kan njuta av en e-cigg som kommer att tillfredsställa hens begär efter nikotin, utan att utsätta sig för hälsoskadliga och cancerframkallande ämnen som finns i traditionella tobakscigaretter.

Den elektroniska cigaretten är en enkel anordning, som består av en atomizer, ett filter, batteri och ett munstycke. E-vätskan ryms i filtret. Denna vätska värms upp i atomizern och förvandlas till ånga, som sedan överförs till munstycket genom filtret . I munstycket kan det sedan inhaleras och utandas som en ofarlig och lättupplöst ånga.

Förbudet mot rökning på offentliga platser infördes i syfte att bekämpa två problem som hade oroat människor och hälsoexperter under många år. Det första problemet var den välkända faran för rökarens hälsa och välbefinnande. Men det var ett annat problem som främst bekymrade medicinska kunniga, och det var faran med passiv rökning som kunde skada hälsan hos icke-rökare, som tvingas inhalera den förorenade luften som omger rökarna.

Ångcigaretten kan lösa båda dessa problem.

Användare av ångcigaretten andas inte ut hälsovådlig rök, utan en ofarlig ånga som försvinner inom några sekunder. E-cigg erbjuder ett godtagbart alternativ till att röka utan att förorena luften, och utan att äventyra hälsan hos icke-rökare i närheten.

Även om de flesta av de människor som börjar med elektronisk rökning letar efter en säker och socialt acceptabel metod med den fysiska upplevelsen av att hålla i en cigarett, och som tillfredställer deras nikotinsug, söker många människor efter ett sätt att bryta nikotinvanan utan att ge upp själva rökupplevelsen.
För att möta denna efterfrågan har tillverkarna av produkten producerat e-vätska för deras e-cigg i olika nikotinstyrkor och smakvarianter.
Det finns en mängd olika produkter på marknaden från flera tillverkare. En av dessa produkter är ångcigaretten som produceras av DanSmoke.
DanSmoke erbjuder deras ångcigarett tillsammans med ett stort utbud av olika smaksatta filter. De erbjuder även nikotin och nikotinfria förpackningar, med varierande nikotinstyrka.

Filter med 24 mg nikotin motsvarar styrkan hos en vanlig tobakscigarett, och intervallet går från 24 mg till 16 och 10 mg, ända ner till filter som inte innehåller något nikotin alls. Detta är ett utmärkt sätt för den som bestämt sig för att bryta nikotinbegäret, utan att behöva drabbas av abstinensbesvär i samband med uppgiften att sluta helt. DanSmoke har även en omfattande webbutik och leveransservice.

Uppkomsten av elektroniska cigaretter har påbörjat en social revolution inom rökning. Personer som vill fortsätta att röka, vare sig med eller utan nikotin, kan göra det utan att känna sig som samhällets utstötta. Utöver denna sociala acceptans, kommer den extra fördelen av ett säkrare och hälsosammare sätt att njuta av gamla vanor.

Slutsats.

Med borttagandet av de farliga cancerframkallande ämnena i tobak, och ersättandet av den obehagliga lukten av tobaksrök med behagliga dofter, innebär det att ”rökare” återigen kan välkomnas tillbaka till samhället.